Brezplačna dostava za naročila nad 20 eur!

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV IN PIŠKOTKI

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

ZASEBNOST

Vsi podatki (vključno z elektronskim naslovom), ki jih kupec vnese preko spletne strani epoxymanko.com, so varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov in se uporabljajo izključno za komunikacijo med podjetjem EPOXY MANKO, Maja Mlakar Krajnc ODD in uporabnikom, ki je vnesel svoje podatke v obrazce na spletni strani epoxymanko.com.

Osebni podatki kupca (ki jih je navedel v postopku naročila preko spletne strani epoxymanko.com) se bodo uporabljali izključno v namen obdelave naročila (fakturiranje in odpošiljanje) in morebitno kontaktiranje kupca v primeru nejasnosti pri oddanem naročilu.

Osebni podatki kupca ali naročnika storitev ne bodo posredovani tretjim osebam.

 

NAMEN

Osebne podatke zbiramo v skladu za namenom, za katerega ste nam jih posredovali. Posredovanih osebnih podatkov ne bomo uporabili za drug namen.

PRAVNA PODLAGA

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke uporabljamo izključno za namen, zaradi katerega ste nam podatke posredovali.

SHRANJEVANJE PODATKOV

Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi na e-novice, hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, prav tako osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo.

VAŠE PRAVICE

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

 

PIŠKOTKI

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s pridom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku. Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema, če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

 

ZAKAJ SO PIŠKOTKI POTREBNI?

Piškotki so namenjeni boljšemu delovanju spletnih aplikacij in tako se v piškotke lahko beležijo vaše nastavitve, preference, informacije o prijavi uporabnika in drugo. Piškotki so tako potrebni za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri zbiranju statistik o obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika in drugo. S pomočjo piškotkov vam morebitni oglaševalski partnerji lahko servirajo relevantne oglase. Glede zakonskih omejitev in določilih hranjenja piškotkov na uporabnikovih brskalnikih si lahko pogledate tukaj. Nekateri piškotki so tako nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem, ko se ostali shranijo le, če se tem strinjate. V splošnih pogojih so napisana tudi navodila, kako lahko posamezne piškotke odstranite s tem, da sledite povezavam navedenih v pogojih.V primeru da imate na vašem brskalniku že hranjene piškotke bodo po zavrnitvi ti piškotki ostali, vendar se ne bodo shranjevali novi piškotki. Po preteku časa veljavnosti piškotka bodo le ti tudi odstranjeni. 

 

UPORABA PIŠKOTKOV

EPOXY MANKO, Maja Mlakar Krajnc ODD, za spletno trgovino uporablja spletno aplikacijo Shopify, preko katere dostopate do naše spletne strani in preko katere lahko nakupujete na naši spletni strani.

Shopify uporablja dve različni vrsti piškotkov:

Funkcionalne piškotke:

  • Varnostni piškotki, osredotočeni na uporabnike, za odkrivanje zlorab s preverjanjem pristnosti za omejeno trajajoče trajanje, kot so ponavljajoči se neuspeli poskusi prijave. Ti piškotki so nastavljeni za določeno nalogo povečanja varnosti storitve.
  • Sejni piškotki predvajalnika večpredstavnostnih vsebin (flash piškotki) se uporabljajo za čas trajanja seje za shranjevanje tehničnih podatkov, potrebnih za predvajanje video ali zvočne vsebine (npr. kakovost slike, hitrosti omrežne povezave in parametrov pufra).
  • Piškotki za izravnavo obremenitve se uporabljajo za čas trajanja seje, da identificirajo isti strežnik v bazenu, da bi balansirni element obremenitve ustrezno preusmeril uporabniške zahteve.
  • Vztrajni piškotki za prilagajanje uporabniškega vmesnika se uporabljajo za shranjevanje uporabniških preferenc glede storitve na spletnih straneh.

Piškotki uspešnosti/izvedbe:

  • Piškotki analitike prve stranke - te piškotke Shopify uporablja za ocenjevanje števila edinstvenih obiskovalcev, za izboljšanje svojih spletnih mest in spletnih trgovin ter za odkrivanje najbolj iskanih besed v iskalnikih, ki vodijo do spletne strani. Ti piškotki se ne uporabljajo za ciljanje na spletno trženje. Te piškotke Shopify uporablja, če želite izvedeti, kako delujejo naša spletna mesta in spletna mesta naših trgovcev ter izboljšate svoje izkušnje z brskanjem.
  • Piškotki za analitične podatke tretjih oseb - Shopify uporablja tudi storitve Google Analytics in druge ponudnike analitike neodvisnih ponudnikov, naštete spodaj, ki trgovcu pomagajo oceniti, kako interakcijo uporabnikov z vsebino naše spletne strani. Ti piškotki si "zapomnijo", kaj so storili uporabniki Shopify-a na prejšnjih straneh in kako so sodelovali s spletnim mestom. Če želite več informacij o storitvi Google Analytics, obiščite Googlovo stran z informacijami. Navodila o tem, kako onemogočite storitev Google Analytics, glejte tu: https://policies.google.com/privacy

 

Piškotki, ki jih Shopify naloži na spletno stran

Piškotki, potrebni za delovanje spletne strani:

Ime Funkcija
_ab Uporabljeno v povezavi z dostopom do administratorja.
_orig_referrer Uporabljeno v povezavi z nakupovalno košarico.
_secure_session_id Uporabljeno v povezavi z navigacijo skozi spletno trgovino.
Cart Uporabljeno v povezavi z nakupovalno košarico.
cart_sig Uporabljeno v povezavi s plačevanjem.
cart_ts Uporabljeno v povezavi s plačevanjem.
checkout_token Uporabljeno v povezavi s plačevanjem.
Secret Uporabljeno v povezavi s plačevanjem.
Secure_customer_sig Uporabljeno v povezavi s prijavo stranke v trgovino.
storefront_digest Uporabljeno v povezavi s prijavo stranke v trgovino.

 

 Piškotki potrebni za analize in poročila:

Ime Funkcija
_landing_page Sledi ciljni strani.
_orig_referrer Sledi ciljni strani.
_s Shopify analitike.
_shopify_fs Shopify analitike.
_shopify_s Shopify analitike.
_shopify_sa_p Shopify analitike, ki se nanašajo na marketing & predložitve.
_shopify_sa_t Shopify analitike, ki se nanašajo na marketing & predložitve.
_shopify_uniq Shopify analitike.
_shopify_visit Shopify analitike.
_shopify_y Shopify analitike.
_y Shopify analitike.
tracked_start_checkout Shopify analitike, ki se nanašajo na plačevanje.

 

Piškotki, ki jih uporablja Shopify

Piškotki, potrebni za delovanje spletne strani:

Ime Funkcija
_Brochure_session Uporablja se v povezavi z brskanjem po spletnem mestu

 

Piškotki, potrebni za analize in poročila:

Ime

Funkcija
_landing_page

Sledi ciljni strani.

_orig_referrer Sledi ciljni strani.
_s Shopify analitike.
_shopify_fs Shopify analitike.
_shopify_s Shopify analitike.
_shopify_sa_t Shopify analitike, ki se nanašajo na marketing & predložitve.
_shopify_uniq Shopify analitike.
_shopify_y Shopify analitike.
_y Shopify analitike.
ab_test_3190590030 Shopify analitike.
cart_sig Shopify analitike.
ki_r Shopify analitike.
ki_r Shopify analitike.
ki_t Shopify analitike.
ki_t Shopify analitike.

 

 

Shopify je za potrebe GDPR-ja samodejno posodobil politiko uporabe piškotkov, skladno z novimi uredbami.

Več informacij o uporabi piškotkov, si lahko ogledate tu: http://www.allaboutcookies.org/